A KAYS Kft–nél jártunk üzemlátogatáson

2024.03.26

A műanyagfeldolgozó képzés hajrájába fordulva meglátogattuk a Kays Kft. győri üzemét, ahol többek között az általunk is feldolgozott műanyag alapanyagok gyártásába nyerhettünk betekintést.

Megismertük az egész folyamatot, az alapanyagok beérkezésétől, a homogenizáláson át az extrúziós compoundálás műveletein keresztül, egészen a kész granulátumok vevői igény szerinti csomagolásáig. A gyártási folyamat nagyon fontos része a rendszeres és sokrétű anyagvizsgálat, amihez jól felszerelt mérőlabor áll rendelkezésre.

Manapság kitüntetett szerep jut a műanyagok minél nagyobb arányú, minél sokrétűbb újra hasznosítására, amire a Kays Kft. is nagy hangsúlyt fektet. Szakértelmükkel, a megfelelő technológiát alkalmazva tudják a már felhasznált, de feleslegessé vált műszaki műanyagokat újra hasznosítva, új termékek kifogástalan alapanyagaként ismét forgalomba hozni.

A szakmai program után, tettünk egy kis sétát Győr hangulatos belvárosában, miközben megtekintettük a világ legnagyobb szódáspalackját, ami egy igazi fröccsöntőnek kötelező kulturális kötelessége!

Ezúton is szeretném megköszönni Stinner Zsoltnak a látogatás megszervezését, az üzem bemutatását, valamint Gulyás Jánosnak a rendkívül hasznos és érdekes szakmai bemutatót! További jó munkát, eredményes fejlesztéseket kívánok.

Fülöp István