Ethernet IO-Link Master

2023.08.10


Hatékony szelepvezérlés:

két innováció egy kézből

A nass magnet bemutatja az ipari dolgok internete (IIoT - Industrial Internet of Things) és az intelligens ipari termelés (Smart Industrial Production) területén megvalósuló innovációt.

Az Ethernet IO-Link Master és a Smart Valve Connector forradalmi újdonság a piacon. Az Ipar 4.0 környezetre tervezve az IIoT rendszerek és alkalmazások teljes mértékben kiszolgálhatók. Az új "JSON Integration for IO-Link" specifikációt követő JSON interfésznek köszönhetően az IO-Link érzékelők és aktuátorok kezelése még soha nem volt ilyen egyszerű. nass magnet így új szabványt állít fel az ipar 4.0 területén, amely nemcsak kényelmes, hanem hatékony is. A nass magnet termékei lehetővé teszik a meglévő rendszerekbe való zökkenőmentes integrációt, miközben rugalmasságot biztosítanak új alkalmazások fejlesztéséhez. Az Ethernet IO-Link Master egy sokoldalú eszköz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen kezeljék az érzékelőket és aktuátorokat egy Ethernet interfészen keresztül. Az Ethernet TCP/IP interfész nem igényel ipari vezérlőt (PLC), hanem szabványos számítógépről (Windows PC) vagy mobil eszközről (tablet, mobiltelefon) lehet elérni és/vagy vezérelni az érzékelőket és működtetőket. A Smart Valve Connectorral a szelepek közvetlenül csatlakoztathatók, és az IO-Link protokollon keresztül a csatlakozó minden ciklusban folyamatosan kommunikál a folyamatadatokkal (szelep kapcsolási állapot és PWM üzemmód) a masterrel, és lehetővé teszi a csatlakoztatott szeleprendszer elektromos jeleinek ellenőrzését.

A ciklikus folyamatadatokon kívül aciklikus, úgynevezett ISDU-adatok (Indexed Service Data Unit) is lekérdezhetők, például tápfeszültség, kimeneti áram, tekercsellenállás, a szelepcsatlakozóban mért hőmérséklet és az elektromos adatokból számított tekercs teljesítmény. Lehetőség van az értékek határértékeinek beállítására is, amelyek túllépése esetén figyelmeztető jelzés kiadására kerül sor. Az elektromos adatok kiértékelésével az is megállapítható, hogy a szeleprendszerben lévő ankerek mechanikusan képesek voltak-e megváltoztatni az állapotukat (a szelep bekapcsolt-e) anélkül, hogy a meglévő ankeren vagy tekercsen bármilyen módosítást kellene alkalmazni.

Az aciklikus adatok lekérdezésének gyakoriságát és a változók számát csak azon berendezések gyártási ciklusideje korlátozza, amelyekbe termékeinket beépítik.

A fejlett technológiának köszönhetően ezek a termékek nemcsak felhasználóbarátok, hanem rendkívül hatékonyak is. A JSON interfész lehetővé teszi a PC-n futó vizualizációs platformok használatát, mint például a Node-RED, amely az összes csatlakoztatott eszközről áttekinthető dashboard-ot biztosít, megkönnyítve a karbantartást (valódi megelőző karbantartást tesz lehetővé) és a hibaelhárítást meghibásodás esetén.

Ezekkel a termékekkel a nass magnet bebizonyította, hogy a technológia élvonalában van, és készen áll az IIoT piac kihívásaira. Ez az innováció kétségtelenül segíteni fogja a vállalatokat abban, hogy tovább optimalizálják termelési folyamataikat az időmegtakarítás és a költségcsökkentés révén - mindezt a gépek intelligens hálózatba kapcsolásának köszönhetően.

Mindent egybevetve két úttörő fejlesztéssel van dolgunk: egyrészt az Ethernet IO-Link Master, mint az érzékelők és aktuátorok központi vezérlőberendezése hálózati kapcsolaton keresztül; másrészt a Smart Valve Connector a szelepek közvetlen csatlakoztatására, kerülőutak vagy további adapterkomponensek nélkül - mindkettő együtt a hatékonyságnövelés és a kényelmes használat erős kombinációját alkotja!

Fejlesztési részlegünk a folyamatfejlesztéssel, a gyártással és a beszerzéssel szorosan együttműködve dolgozik további IIoT-termékeken, amelyeket az ügyfelek visszajelzései alapján specifikáltunk, és amelyek illeszkednek a már elkészült Ethernet IO-Link Master és Smart Connector IO-Link-kommunikációval rendelkező termékeinkhez, amelyekkel már megtettük az első lépést ügyfeleink számára a termékgyártóból rendszerszállító partnerré válás útján.
Vállalatunk aktív tagja a PNO/IO-Link közösségnek is, amelyen keresztül workshopok keretein belül részt veszünk a jövőt meghatározó kommunikációs ipari szabványok kidolgozásában.

A közelmúltban kiállítóként részt vettünk az SPS Nürnberg 2022, a Hannover Messe 2023 és az SPS Italy 2023 kiállításokon, ahol sikeresen bemutattuk Ethernet IO-Link Master és Smart Connector termékeinket egy élő prezentáció keretében, amelyet a látogatók nagy érdeklődéssel és elismeréssel fogadtak.
Szeretnénk ezeken és más kiállításokon is jelen lenni kiállítóként, hogy partnereinket minél gyorsabban és közvetlenebbül tájékoztathassuk termékújdonságainkról.

A kiállítások mellett lehetőségünk volt arra is, hogy mini-workshopok formájában működés közben is bemutassuk ügyfeleinknek az ő telephelyeiken intelligens technológiánkat. Ezek a találkozók is sikeresek voltak, és további együttműködési lehetőségeket nyitottak meg előttünk.

Smart Connector
Smart Connector
4-Port Ethernet IO-Link Master
4-Port Ethernet IO-Link Master