INNOELECTRO 2023

2023.03.27

Az IPC International, az elektronikában érdekelt vállalkozások nemzetközi társulása, idén negyedik alkalommal rendezi meg Magyarországon, – az InnoElectro Kiállítás és Konferencia kísérő eseményeként, a világ számos más elektronikai kiállításához (APEX, SMT Connect, Productronica, MIDES, stb.) hasonlóan, – kézi forrasztási versenyét (IPC Hand Soldering Competition – HSC). A verseny a világ számos elektronikai szakmai eseményén ugyanazokkal az áramköri lapokkal, ugyanazokkal az alkatrészekkel és ugyanolyan eszközökkel, technikai felszerelésekkel zajlik, és a nemzeti viadalok nyertesei 2023 novemberében a Productronica kiállításon rendezett világbajnokságra is meghívást kapnak.

Ez a profik versenye

A profik munkáját, hogy miként forrasztanak össze egy komplex nyomtatott áramköri szerelvényt maximum 60 perc alatt, IPC mestertrénerek (MIT) bírálják el az IPC-A-610 3. osztály kritériumai szerint. További értékelési szempontok: általánosan elért minőség és maga a forrasztási folyamat, az áramkör működő képessége és az elkészítés időtartama.

Az 𝐈𝐍𝐍𝐎𝐄𝐋𝐄𝐂𝐓𝐑𝐎 𝟐𝟎𝟐𝟑 kiállítás keretében megrendezésre kerülő IPC kéziforrasztási versenyen első alkalommal a nass magnet Hungária Kft. képviseletében is voltak versenyzők! Bíró Mariann és Deli Gyöngyi "elsőbálozóként" vágott neki a megmérettetésnek. Egy összetett nyomtatott áramkört kellett kéziforrasztással elkészíteni, a beépítésre váró komponensek döntő többsége SMD alkatrész volt melyeket csak mikroszkóppal lehetett látni, és csak kis darabszámban tartalmazott furatszerelt alkatrészeket! A feladatra 60 perc volt megadva, ebbe az időbe kellett beleférni a kapcsolás megismerésével, a komponensek előkészítésével, a vezetékek csupaszításával, valamint minden szükséges segédanyagot, szerszámot a versenyzőknek kellett kiválasztani! Mariann és Gyöngyi a verseny végén névre szóló oklevelet kapott Philippe Léonard IPC European Senior Director-tól! Szívből gratulálunk nekik! Köszönjük, hogy képviselték cégünket egy ilyen neves rendezvényen, büszkék vagyunk rájuk!